Tillbaka

Nya Hyundai i30 Kombi: Elegans möter funktion

12 juli, 2017 – Nya Generationen i30 Kombi har anlänt till Sverige. Det senaste tillskottet till i30-familjen som förenar både elegans med funktion och följer upp den tidlösa designen hos syskonet i30.

”Designad, utvecklad, testad och tillverkad i Europa – Nya Generationen i30 är verkligen Hyundai Motors DNA-bil i Europa”, säger Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer på Hyundai Motor Europe. ”i30 är skapad för den moderna människan. Det är mer än en modell, det är en hel familj bestående av fyra bilar som vardera har en unik karaktär sammanförd i en tidlös och sportig design. Med nya i30 Kombi introducerar vi en modell som kombinerar både elegans och flexibilitet”.

“Nya Generationen i30 Kombi har samma designspråk som resten av i30-familjen, tillsammans med Hyundais signaturidentitet – The Cascading Grille”, förklarar Thomas Bürke, Chief Designer på Hyundai Design Centre Europe. ”Den sluttande taklinjen och bilens dynamiska proportioner skänker kombin en nästan kupélik siluett. Den slanka profilen förstärks dessutom av en framträdande, kromad ram runt sidofönstren”.

Designen i kombination med de främre ljusen i full LED ger i30 Kombi ett starkt visuellt avtryck när du möter den på vägarna.


Stor flexibilitet med ett av segmentets största lastutrymmen

Trots sin slanka design finns det inga kompromisser när det kommer till lastutrymme i i30 Kombi. Med 602 liter då baksätena är uppfällda och 1650 liter med säten nedfällda har den ett av segmentets absolut största lastutrymmen. Flexibiliteten fortsätter med ytterligare förvaring under en lucka i bagaget och flera mindre förvaringsfack.

Bilen är 4585 mm lång (5-dörrarsversionen: 4340 mm) och 1465 mm hög. Bredden ligger på 1795 mm och hjulbasen 2650 mm, vilket är detsamma som hos vanliga i30 (5-dörrars-versionen).


Högklassig säkerhetsutrustning som standard

Hyundai Motor demokratiserar teknologi genom att erbjuda den senaste säkerhetsutrustningen och uppkopplingsmöjligheter i Nya Generationen i30 Kombi. Den är utrustad med toppklassig aktiv säkerhet i form av exempelvis autobroms, trötthetsvarnare, filhållningsassistans, automatisk helljusavbländning och kollisionsvarning som standard.

Som tillval finns även utökad autobromsfunktion och fotgängarvarning. Den adaptiva farthållaren bibehåller i sin tur konstant fart och avstånd till framförvarande fordon.


Smart och uppkopplad

i30 Kombi erbjuder en rymlig och elegant interiör med tydlig och ergonomiskt placerad uppskjutande skärm för infotainmentsystemet. Den åtta tum stora pekskärmen med nya generationens navigationssystem erbjuder alla önskvärda uppkopplingsmöjligheter såsom Apple CarPlay, Android Auto och LIVE Services. En QI-platta för trådlös laddning av mobiltelefoner finns också integrerad i bilens mittkonsol. Kunder kan även välja infotainmentsystem som inkluderar en fem tums LCD-skärm med integrerad dynamisk backkamera, Bluetooth-uppkoppling och My Music-funktionalitet.


Dynamiska och effektiva drivlinor

Nya turboladdade bensinmotorer och en 7-stegad dubbelkopplingslåda bidrar till nya i30 Kombis imponerande prestanda. Nya 1.4 Turbo GDI-motorn levererar inte mindre än 140 hk. Dessutom finns en ny 1.0 Turbo GDI-motor med 120 hk. Den kraftfulla men bränslesnåla dieselmotorn finns tillgänglig i två olika versioner, 110 hk eller 136 hk. Snabbare styrning, smidigare växlingar och en större andel viktsparande höghållfast stål i konstruktionen, bidrar till ännu mer körglädje.


Nya i30 Kombi finns nu tillgänglig i Sverige och priset börjar på konkurrenskraftiga 184 900 kr (1.0 Turbo, Manuell 6-växlad). Läs mer om Nya Generationen i30 Kombi på http://www.hyundai.se/bilar/i30-kombi